ISI

   حجم مقالات پژوهشی به طور پیوسته در حال افزایش است. توانایی شناسایی رابطه میان پژوهش های قدیمی و جدید، میان میزان هزینه صرف شده و موفقیت یک پژوهش برای آغاز یک پژوهش ضروری است. به همین منظور رتبه بندی مجلات علمی به طور گسترده ای توسط پژوهشگران برای ارزیابی تاثیر و کیفیت مجلات استفاده می شود. هدف از رتبه بندی یک مجله تعیین جایگاه و اعتبار آن مجله در یک رشته مشخص می باشد. به دلیل انکه نظر شخصی و قضاوت از پیش تعیین شده در رتبه بندی مجلات علمی تاثیری نداشته باشد ارزیابی و رتبه بندی مجلات علمی باید توسط یک منبع خارجی تعیین شود. به این ترتیب ارزیابی در میان همه موسسه علمی قابل قبول خواهد بود. دو موسسه اسکوپوس (scopus) و ISI از معتبرترین موسساتی علمی در رتبه بندی مجلات علمی هستند.که هر ساله فهرست مجلات مورد تایید خود را در دسته بندی های مختلف منتشر می نمایند. در این وبسایت فهرست مجله های مورد تایید این دو موسسه قرار داده شده است.


موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) یا همان ISI

   یک موسسه خدماتی برای چاپ مطالب علمی است که در سال 1956 تاسیس شد. ISI خدماتی همچون ارزیابی علمی و کیفی مجلات علمی را ارائه می داد و از پیشگامان زمینه به شمار می آیند. در سال 1992 این موسسه توسط Thomson Scientific & Healthcare خریداری شد و به Thomson ISI تغییر نام یافت. در سال 2016 به Clarivate Analytics فروخته شد. در فوریه سال 2018 Clarivate اعلام کرد ISI را به عنوان یکی از زیر مجموعه های خود دوباره تاسیس خواهد کرد و از نوامبر 2018 تا به امروز، ISI به عنوان یکی از زیر مجموعه های Clarivate به کار خود ادامه می دهد. این موسسه بوسیله نمایه ی استنادی (Citation Index) مجلات را بررسی می کنند. نمایه ی استنادی نشان می دهد یک سند یا مقاله تازه منتشر شده به کدام مقاله یا سند قبلی خود ارجاع می دهد.


Core Collection

   ISI مجلات علمی را در چهار دسته بندی اصلی قرار می­دهد:

  • Science Citation Index Expanded (SCIE)
  • Social Sciences Citation Index (SSCI)
  • Arts & Humanities Citation Index (AHCI)
  • Emerging Sources Citation Index (ESCI)


Science Citation Index Expanded) SCIE)

   SCI (Science Citation Index)یک نمایه استنادی بود که در ابتدا توسط موسسه اطلاعات علمی (ISI) در سال 1964 ایجاد شد. SCIE نسخه بزرگتر SCI است که تعداد رشته های علمی مورد بررسی در آن به 178 رشته افزایش یافته است.رشته های علمی مورد بررسی در این دسته بندی را می توان به طور کلی زیر مجموعه ای از علوم بالینی، طبیعی و یا کاربردی است


تفاوت میان SCI و SCIE چیست؟

   از نظر کیفت مجلاتی که شامل می شوند. هیچ فرقی با یکدیگر ندارند به همین دلیل از سوم ژانویه سال 2020 نمایه استنادی SCI دیگر منتشر نشد و SCIE جایگزین آن شد.


Social Sciences Citation Index) SSCI)

   یک نمایه استنادی است که از سال 1988 تاکنون توسط موسسه ISI منتشر می شود و شامل مجلاتی است که موضوع آنها در رابطه با علوم اجتماعی است.


Arts & Humanities Citation Index) AHCI)

   یک نمایه استنادی است که از سال 1980 تاکنون توسط موسسه ISI منتشر می شود و شامل مجلاتی است که موضوع آنها در رابطه با هنر و علوم انسانی است.


Emerging Sources Citation Index) ESCI)

   این نمایه به عنوان یک دسته بندی جدید در ISI در سال 2015 ایجاد گردید و تا به امروز شامل 3000 مجله مختلف در رشته های گوناگون می شود. رشته های علمی مجلات موجود در این نمایه محدودیتی نداشته و شامل رشته های علمی مجلات موجود در SCIE ، SSCI و AHCI می باشد. مجلاتی که تقاضای ورود به ISI را دارند. در صورتی که پس از بررسی صلاحیت کافی را داشته باشند ابتدا وارد این نمایه می شوند. بدین ترتیب مجلات موجود در این نمایه ضریب ضربه (Impact Factor) ندارند. پس از آن مجلات موجود در این نمایه به صورت پیوسته مورد بررسی قرار می گیرند چنانچه صلاحیت کافی را داشته باشند به آنها ضریب ضربه (Impact Factor) تعلق می گیرد و بر اساس رشته علمی مجله وارد یکی از نمایه های مجلاتی SCIE ، SSCI و یا AHCI می شوند. همچنین اگر یکی از مجلات موجود سه نمایه SCIE ، SSCI و یا AHCI دچار افت کیفیت شود وارد این نمایه می شود. چاپ مقاله در مجلات موجود در این نمایه بسیار آسان تر از مجلات موجود در SCIE ، SSCI و AHCI است. اما باید توجه داشت مجلات موجود در این نمایه در فهرست JCR نیستند.


Journal Citation Reports) JCR)

   گزارش های استنادی مجله (JCR) به صورت سالانه توسط بنیاد ISI در ماه ژوئن (خرداد-تیر) منتشر می شود. مجلاتی که تا قبل از یکم ماه ژانویه هر سال (آغاز سال نو میلادی) در یکی از دو نمایه SCIE و یا SSCI پذیرفته شده باشند و تا آغاز ماه مارس (اسفند-فروردرین) همان سال در یکی از این دو مجموعه باقی مانده باشند. در گزارش JCR آن سال موجود بوده و به آنها ضریب ضربه مجله (Journal Impact Factor) تعلق می گیرد.


Current Contents

   مطالب فعلی، یک پایگاه داده از مجلات علمی است که هدف آن آگاهی پژوهشگران است این پایگاه داده توسط بنیاد ISI نگهداری می شود. این پایگاه داده ۹ بخشبندی دارد هر کدام از این بخشبندی ها نماینده یک دسته از رشته های علمی است یک مجله می تواند در یک یا چند تا از این بخشبندی ها قرار گیرد وجود یک مجله در این پایگاه داده و هر یک از این بخشبندی ها نشان دهنده این موضوع است بتازگی در در این مجله مقاله ای با موضوع مربوط به بخشبندی چاپ شده است. بخشبندی های نه گانه مطالب فعلی عبارتست از:

  • Current Contents Agriculture, Biology & Environmental Sciences
  • Current Contents Arts & Humanities
  • Current Contents Business Collection
  • Current Contents Clinical Medicine
  • Current Contents Electronics & Telecommunications Collection
  • Current Contents Engineering, Computing & Technology
  • Current Contents Life Sciences
  • Current Contents Physical, Chemical & Earth Sciences
  • Current Contents Social And Behavioral Sciences


Essential Science Indicators) ESI)

  شاخص های علمی ضروری (ESI) یک پایگاه داده از مجلات علمی است که توسط بنیاد Clarivate Analytics (ISI سابق) نگهداری می شود. وجود یک مجله در این پایگاه داده نشان دهنده این موضوع است که در این مجله مقالاتی با موضوعهای گرایش های علمی نوظهور مربوط به زمینه تحقیقاتی مجله در آن چاپ شده است. بررسی مقالات مرتبط با این پایگاه داده می تواند یکی از روش های یافتن گرایش های علمی نوظهور و پژوهشهای پیشرو باشد. برای بررسی مجلات موجود در این پایگاه داده از همان داده هایی استفاده می شود که برندگان جایزه نوبل با آن به دقت پیش بینی می شوند. این پایگاه داده هر دو ماه یکبار بروز رسانی می شود.



Biological Abstracts

یک پایگاه داده است که توسط Clarivate Analytics تولید می شود. این پایگاه داده شامل چکیده مقالات مجلات با داوری است رشته تخصصی مجلاتی که در این پایگاه داده جای می گیرند شامل زیست شناسی، بیوشیمی، بیوتکنولوژی، گیاه شناسی، پزشکی پیش بالینی و تجربی، فارماکولوژی، جانورشناسی، کشاورزی و دامپزشکی می شود. این پایگاه داده از سال 1926 تا به امروز منتشر می گردد.



BIOSIS Previews/BIOSIS Citation Index

BIOSIS Previews یک پایگاه داده کتابشناختی به زبان انگلیسی است که دارای چکیده ها و نمایه های استنادی می باشد. BIOSIS Previews داده‌ها را از سال 1926 تا کنون گردآوری می نماید. BIOSIS Previews بخشی از Life Sciences در Web of Science (Clarivate Analytics) است. این نمایه  مقالات علوم زیستی و علوم زیست پزشکی را در طیف گسترده ای از حوزه های موضوعی مرتبط پوشش می دهد. این امر با دسترسی به محتوای مجلات نمایه شده از Biological Abstracts، و محتوای غیر مجلات نمایه شده تکمیلی از Biological Abstracts/Reports، Reviews، Meetings  و انتشارات اصلی BIOSIS حاصل می گردد. 



BIOSIS Reviews Reports And Meetings

با استفاده از این نمایه شما می توانید به بررسی مطالب مرتبط با علوم زیستی (Life Science) که در جاهایی به غیر از مجلات علمی ذکر می شوند برای تهیه پروژه های تحقیقاتی خود بپردازید. این نمایه  جلسات و کنفرانس ها، literature reviews، پتنت های ثبت شده در  ایالات متحده، کتاب ها، نرم افزارها و سایر رسانه های مرتبط را پوشش می دهد  این نمایه شامل رشته های علوم زیستی از گیاه شناسی گرفته تا میکروبیولوژی و فارماکولوژی می شود.



Chemical Reactions

شما همچنین می توانید با استفاده از این نمایه به جستجوی داده های ترکیببات و واکنشهای شیمیایی بپردازید .



Index Chemicus

 شامل ساختارها و داده های حمایت انتقادی (critical supporting data) برای ترکیبات جدید ارگانیک گزارش شده در مجلات بین المللی پیشرو است. این نمایه یک منبع حیاتی برای اطلاعات جدید در مورد ترکیبات فعال بیولوژیکی و محصولات طبیعی است.



Zoological Record

قدیمی ترین پایگاه داده پیوسته در حال تکمیل  زیست شناسی حیوانات است. این نمایه مرجع  پیشگام در آرایه شناسی (Taxonomy) در جهان است و با توجه به آنکه تاریخ آغاز این نمایه به سال 1864باز می گردد به عنوان منبع غیر رسمی ثبت نام حیوانات در جهان عمل کرده است. این نمایه زیستی دامنه گسترده ای از موضوعات را پوشش می دهد از تنوع زیستی و محیط زیست گرفته تا طبقه بندی و علوم دامپزشکی.