نمایه | آخرین بروز رسانی |
---|---|
Scopus | فوریه ۲۰۲۲ |
ISI | مارس ۲۰۲۳ |
SCImago | ژانویه ۲۰۲۰ |
ISI Open Access Journals | مارس ۲۰۲۴ |
لیست سیاه وزارت علوم | فروردین ۱۴۰۲ |
لیست سیاه وزارت بهداشت | فروردین ۱۴۰۲ |
لیست سیاه دانشگاه آزاد | بهمن ۱۳۹۹ |
مجلات دارای زمان داوری | ژانویه ۲۰۲۲ |
مجلات درجه بندی شده از نظر سختی پذیرش | ژانویه ۲۰۲۲ |
فراخوانهای مقاله | فوریه ۲۰۲۴ |
نمایه | آخرین بروز رسانی |
---|---|
Scopus | ژانویه ۲۰۲۴ |
ISI | آپریل ۲۰۲۴ |
SCImago | می ۲۰۲۴ |
ISI Open Access Journals | مارس ۲۰۲۴ |
لیست سیاه وزارت علوم | فروردین ۱۴۰۳ |
لیست سیاه وزارت بهداشت | فروردین ۱۴۰۳ |
لیست سیاه دانشگاه آزاد | آذر ۱۴۰۱ |
مجلات دارای زمان داوری | ژانویه ۲۰۲۴ |
مجلات درجه بندی شده از نظر سختی پذیرش | ژانویه ۲۰۲۴ |
فراخوانهای مقاله | فوریه ۲۰۲۴ |
Food Chemistry
انگلستان | کشور |
۷٫۵۱۴ | Impact Factor |
۷٫۵۱۶ | پنج ساله Impact Factor |
اشتراک نقره ای تهیه کنید | زمان داوری مقاله(تصمیم اولیه) |
اشتراک نقره ای تهیه کنید | زمان داوری مقاله(تصمیم نهایی) |
0308-8146 | ISSN |
1873-7072 | e-ISSN |
1976 تا کنون | مدت فعالیت |
Elsevier | ناشر |
www.journals.elsevier.com | سایت مجله |
این مجله در فهرست مجلات Scopus قرار دارد بر اساس تقسیم بندی این بنیاد مقالات چاپ شده در این مجله در رشته های تخصصی زیر قرار دارند:
بر اساس دسته بندی این بنیاد این مجله در دسته Q1 قرار دارد
رشته تخصصی و رتبه مجله در آن رشته:
Food Chemistry دارای سه مجله همراه با دسترسی آزاد است: Food Chemistry: X، Food Chemistry: Molecular Sciences و Food Chemistry Advances.
اهداف و دامنه شیمی مواد غذایی به صورت سالانه ارزیابی و اصلاح می شود تا تحولات در این زمینه را منعکس کند. این بدان معنی است که موضوعات تحقیقاتی که قبلاً در محدوده قلمداد می شدند، اکنون ممکن است خارج از محدوده مجله قرار گیرند زیرا درک علمی و فنی ما از زمینه ها تکامل می یابد و موضوعات کمتر بدیع، اصلی یا مرتبط با شیمی مواد غذایی می شوند.
Food Chemistry مقالاتی را منتشر می کند که به پیشرفت شیمی و بیوشیمی غذاها یا روش ها/رویکرد تحلیلی مورد استفاده می پردازد. تمام مقالات باید بر تازگی تحقیق انجام شده تمرکز کنند.
تحقیقاتی که نظریه و عمل علوم مولکولی غذاها یا درمان/پیشگیری از بیماریهای انسانی را پیش میبرد، برای گنجاندن در شیمی مواد غذایی در نظر گرفته نمیشود.
موضوعات مطرح شده در شیمی مواد غذایی عبارتند از:
- شیمی مربوط به اجزای اصلی و فرعی غذا، جنبه های تغذیه ای، فیزیولوژیکی، حسی، طعم و میکروبیولوژیکی آنها.
- ترکیبات زیست فعال غذاها، از جمله آنتی اکسیدان ها، فیتوکمیکال ها و مواد گیاهی. داده ها باید با بحث کافی همراه باشد تا ارتباط آنها با مواد غذایی و/یا مواد شیمیایی غذا نشان داده شود.
- ترکیب شیمیایی و بیوشیمیایی و تغییرات ساختاری در مولکول ها ناشی از پردازش، توزیع و شرایط داخلی.
- اثرات فرآوری بر ترکیب، کیفیت و ایمنی غذاها، سایر مواد زیستی، محصولات جانبی و ضایعات فرآوری.
- شیمی افزودنی های غذایی، آلاینده ها و سایر مواد شیمیایی کشاورزی، همراه با متابولیسم، سم شناسی و سرنوشت غذایی آنها.
مقالات تحلیلی مربوط به جنبه های میکروبیولوژیکی، حسی، تغذیه ای، فیزیولوژیکی، اصالت و منشاء غذا. مقالات باید در درجه اول مربوط به روش های جدید یا جدید (به ویژه ابزاری یا سریع) باشند، مشروط بر اینکه اعتبار سنجی کافی شامل داده های کافی از نمونه های واقعی برای نشان دادن استحکام توصیف شود. مقالاتی که با پیشرفت های قابل توجه در روش های موجود، یا داده های به کارگیری روش های موجود در غذاهای جدید، یا کالاهای تولید شده در مناطق جغرافیایی گزارش نشده سروکار دارند، نیز در نظر گرفته خواهند شد.
برای مقالات تحلیلی، بهویژه آنهایی که به توسعه و اعتبارسنجی روشها اختصاص دارند، نویسندگان تشویق میشوند از دستورالعملهای شناخته شده بینالمللی، مانند EURACHEM - برای ترکیبات شیمیایی (https://www.eurachem.org/index.php/publications/guides/) پیروی کنند. mv) یا FDA - برای داده های میکروبیولوژیکی (https://www.fda.gov/downloads/ScienceResearch/FieldScience/UCM298730.pdf) و روش های آماری مناسب باید اعمال شود. توجه ویژه باید به خطی بودن، انتخاب پذیری، تعیین LOD/LOQ، تکرارپذیری و تکرارپذیری آنالیز شود. نویسندگان همچنین باید به صحت توجه کنند و در صورت امکان (روش های کمی)، عدم قطعیت اندازه گیری را تعیین کنند. به طور کلی، نمونه های واقعی باید با استفاده از روش های پیشرفته و جدید توسعه یافته برای اهداف اعتبار سنجی تجزیه و تحلیل شوند.
- روش هایی برای تعیین اجزای اصلی و فرعی مواد غذایی به ویژه مواد مغذی و ترکیبات زیست فعال غیر مغذی (با فواید سلامتی احتمالی) در نظر گرفته می شود.
- نتایج مطالعات بین مقایسه ای روش و توسعه مواد مرجع غذایی برای استفاده در سنجش اجزای غذا.
- روش های مربوط به اشکال شیمیایی در غذا، فراهمی زیستی مواد مغذی و وضعیت تغذیه ای؛
- احراز هویت عمومی و مبدا [به عنوان مثال. برچسبگذاری کشور مبدأ (COOL)، نامگذاری حفاظتشده مبدا (PDO)، نشانهای جغرافیایی حفاظتشده (PGI)، گواهی خصوصیات خاص (CSC)] تعیین مواد غذایی (هم از نظر جغرافیایی و هم از نظر تولیدی شامل جایگزینی کالا، و تأیید ارگانیک، بیولوژیکی و برچسبگذاری زیستمحیطی) با استفاده از نشانگرهای شیمیایی، ارائه دادههای کافی از نمونههای معتبر باید گنجانده شود تا از معنیدار بودن تفاسیر اطمینان حاصل شود.
شیمی مواد غذایی مقالاتی را که بر جنبههای صرفاً بالینی یا مهندسی تمرکز میکنند بدون هیچ گونه مشارکتی در شیمی در نظر نخواهد گرفت. داروهای گیاهی دارویی یا غیر غذایی؛ داروهای سنتی یا عامیانه؛ یا داده های بررسی / نظارت
مقالات مربوط به کاربرد درمانی ترکیبات/ایزوله های غذایی برای درمان، درمان یا پیشگیری از بیماری های انسانی برای گنجاندن در شیمی مواد غذایی در نظر گرفته نمی شوند.